Wedstrijdverslagen weekend 11/12 mei 2019

14 mei 2019 12:45

De Kraaien staan er als het erop aan komt!

SITTARD 1
Op een zonnige Moederdag stond de stadsderby V.V.SITTARD 1 – DVO 1 op het programma. Een wedstrijd met een speciaal karakter waarbij in iedere editie vrienden, kennissen en zelfs familie tegen elkaar spelen.

Maar als de wedstrijd begonnen is, draait om de eer, prestige en de broodnodige punten. En zeker dit seizoen: in de doldwaze 3e Klasse B zijn meer dan de helft van de ploegen nog niet veilig.

SITTARD JO13-2
Onze JO13-2 had het zaterdag de grote mannen van het 1e elftal al voorgedaan: een achterstand van 2-1 bij rust werd door het team omgebogen in een dikverdiende 2-5 overwinning! Een mooie teamprestatie en op naar het kampioenschap dat volgende week al behaald kan worden door de jonge Kraaien.

SITTARD JO7
Mees(si) -een van vele talenten van V.V. SITTARD JO7- trapte deze mooie zondagmiddag af. Met een verrassend snelle dribbel liet hij de voltallig DVO-verdediging en de keeper kansloos om vervolgens onder ruim applaus plaats te nemen in de dugout. De mannen van Arno van Veen begonnen fel en geconcentreerd aan de wedstrijd. Het fysieke sterke DVO (met name Sven Houben en de broers Hennes) probeerden aan te zetten, maar werden vroeg opgevangen door uitstekend functionerend middenveld met Joey, Martijn, Ruud, Vernon en Jorg. Daardoor kon Sittard drukzetten en de begon met kansen te creëren. Ruud kwam na een van zijn rushes goed door tot in het strafschopgebied van de gasten. Alleen een overtreding kon hem nog afstoppen! De scheidsrechter was resoluut en wees naar de stip. De protesten van DVO waren zeer fel. Maar Boy was onberispelijk en zette V.V. Sittard op 1-0. De vroeg voorsprong was binnen. Het startsein om verder door te drukken. Dat probeerde DVO ook, maar dat leidde niet tot kansen. Wel voor V.V. Sittard: via de sterke spitsen Stef en Boy was er voortdurend gevaar. Een prachtige vrije trap van Jorg op de lat had absoluut meer verdiend, maar even later was het alsnog raak. Na een goede aanval kon Martijn een lastige rebound uitstekend afronden en de 2-0 noteren voor onze jongens. Wellicht hadden we de 3-0 moeten aantekenen in de laatste seconde voor rust, echter goed keeperswerk hield DVO net op de been.

De tweede helft was aanvankelijk een stuk rustiger, wellicht door het hoge tempo en intensiteit in de eerste helft. V.V. Sittard was zeer geconcentreerd en gaf eigenlijk niets weg tot een kwartiertje voor tijd. Een klein slippertje uit het niets was voldoende om DVO in scoringspositie te brengen. Dat buitenkansje lieten de gasten niet onbenut en de 2-1 was het startsein voor een slotoffensief van de bezoekers. V.V. Sittard stond als een hecht team en liet zich deze keer de winst niet meer afpakken. Via de counter had de wedstrijd voortijdig beslist kunnen worden, maar het bleef toch spannend tot de 98e minuut (inclusief een lucky op de paal). De vreugde was groot na het laatste fluitsignaal. Drie belangrijk punten voor de Kraaien en in een derby is dat nog net iets lekkerder...

Ondertussen worden de tafels gedekt voor het team dat na afloop van de thuiswedstrijden altijd samen eet. Een goede afsluiter en een goede bodem voor een feestje. Dit keer was er heerlijk gekookt door een van de moeders (en dat op moederdag!!) Een heerlijk zondag op "de Krao", waar eerder die dag het Tweede Elftal zich veilig speelde met een goede overwinning op Someren-Eind en de dames kwamen thuis met een 10-1 overwinning uit Brunssum.

Achteraf vonden een aantal V.V. Sittard JO7 spelers het wel een beetje jammer dat hun Mees(si) niet de hele wedstrijd mee had mogen doen. Mees(si): over een paar jaar ben je aan de beurt....

Door: Michel Bons