Sponsors

SITTARD 1 PROMOVEERT NAAR 2E KLASSE

20 juni 2022 9:00


In een zinderende finale versloegen de mannen uit Sittard de ploeg uit het Brabantse Geldrop met 4-1.

SITTARD 1 FLIKT HET EN PROMOVEERT NAAR DE 2DE KLASSE
[Verslaggevers Amin el Hafi en Ruud Janssen]

Voor dit promotieverslag is Amin el Hafi in de pen gekropen. Amin heeft een super stukje geschreven waarin hij deze heugelijk voetbaldag allesomvattend weergeeftRuud Janssen

Sittard 1 heeft de nacompetitieduels winnend afgesloten en mag zich 2de klasser noemen. De ploeg uit Sittard heeft na de overwinningen op Weltania en Baarlo, ook Braakhuizen aan de kant gezet. Een klinkende 4-1 overwinning op Braakhuizen was de reden voor een groot feest op Sportpark De Kroa.

De weg naar de finale…
Sittard kende een matige competitiestart, met een aantal gelijkspelen en zelfs een paar nederlagen kwam de ploeg niet goed uit de startblokken. Wisselende speltactieken en opstellingen volgde na de matige start. In de tweede seizoenshelft rechtte Sittard de rug wat resulteerde in een ijzersterke tweede seizoenshelft waarbij via een ‘omweg’ alsnog de zo gewilde nacompetitie werd bereikt. Drie hordes dienden te worden genomen om de tweede klasse te bereiken. Na een goede 2-0 overwinning op Haslou maakte Sittard 1 zich op voor de nacompetitie.

De nacompetitie begon prima voor de ploeg uit Sittard, na een lastige eerste helft werd uiteindelijk in de tweede helft Weltania op de knieën gekregen. Ditzelfde gold voor de ploeg uit Baarlo, zodoende plaatste Sittard zich voor de Finale tegen Braakhuizen.

Focus
De spelers waren gefocust. Niet alleen de spelers maar alle betrokken leden bij de club en supporters waren gefocust op de finale tegen Braakhuizen. Zo werd achter de schermen veel geregeld door de supporters, alles in het teken van VV Sittard. De spelers waren allemaal bezig met de finalewedstrijd tegen Braakhuizen, zodoende gingen de geblesseerde spelers op zaterdagavond de stad in om te ‘controleren’ of er geen selectiespelers aanwezig waren. Immers, alles voor de overwinning.

Coach Van Veen kreeg de nacht voor de wedstrijd géén oog dicht en besloot om de tijd te gebruiken om een extra motivatie te creëren voor de spelers. Elke speler kreeg een persoonlijke boodschap van de coach wat resulteerde in mooie blije gezichten van de spelers. Een mooi gebaar van de Coach van VV Sittard, die zo zenuwachtig was dat hij zelfs z’n polo verkeerd om had aangedaan.

finale_nacompetitie_11.jpg

De wedstrijd
Op het gloednieuwe sportpark van DFO traden de zwart-witten aan onder een luid applaus van het meegereisde publiek. De spanning was bij iedereen af te lezen, dit had echter geen invloed op de wedstrijd. Coach Van Veen attendeerde zijn ploeg erop om meteen te aanvallen, gezien de verdediging van Braakhuizen werd aangestipt als ‘minder stabiel’. Dit resulteerde in een fel en gretig Sittard dat als beste uit de startblokken kwam. Braakhuizen kreeg géén ademruimte en de druk vanuit Sittardse kant werd alsmaar groter. Na een aantal mogelijkheden kon de 1-0 eigenlijk niet uitblijven. Een goed genomen hoekschop afkomstig van de voet van Amar Delic werd door een speler van Braakhuizen in eigen doel gewerkt. Niet veel later was het dezelfde Amar Delic die met een verwoestend schot van een metertje of 30 tekende voor de ruststand, 2-0.

Rust
‘Nog 45 minuten jongens en dan zijn we er’. Sittard besefte dat het heel dicht was bij de overwinning, maar er was geen sprake van onderschatting. De ploeg was zich ervan bewust dat Braakhuizen na rust alles op alles zou zetten om zichzelf alsnog te redden. De spelers waren kalm op een enkeling na, zo werd er geroepen: ‘yallah coach praat’, wat inhoudt dat coach Van Veen werd aangespoord om zijn rusttoespraak te houden.

Onnodig spannend
Ondanks dat de Sittardse ploeg wist wat er zou gebeuren na de rust, zorgde een tegentreffer voor de aansluiting, 2-1. Vanaf dat moment werd het onnodig spannend en moest zelfs een aantal keren de keeper Luuk Janssen in actie komen. De spelers van Sittard werden vermoeider en dit was zichtbaar in het spel van de ploeg. Vermoeidheid was een logisch gevolg van de uitputtende week waarin maar liefst 3 wedstrijden werden gespeeld. Er was sprake van onrust en paniek. Daar waar de eerste helft ijzersterk was, begon de ploeg uit Sittard gedurende de tweede helft toch te wankelen. Ware het niet dat wederom Amar Delic met een afstandsschot zorgde voor de verlossende treffer. Na het vallen van de 3-1 was de spanning eraf en was het wachten op het laatste fluitsignaal van de goed fluitende arbiter. Vóór dat het laatste fluitsignaal klonk zorgde de spits Timo van Gils voor de eindstand op het scorebord, 4-1. Het laatste fluitsignaal klonk en de vreugde kon losbarsten op het sportcomplex van DFO. De Sittardse ploeg heeft het geflikt, ze zijn namelijk gepromoveerd naar de tweede klasse.

finale_nacompetitie_59.jpg


Bedankjes, muziek en feest…
De promotie werd uitbundig gevierd door de selectie samen met alle mensen die VV Sittard een warm hart toedragen. Voordat er vertrokken werd mocht toptrainer Arno nog even genieten van een lekkere douche. De Sittardse selectie keerde samen met het meegereisde publiek terug naar het Sportcomplex De Kroa, waar de Sittardse jeugd de selectie warm verwelkomde. Een mooi feest volgde waarbij alle nummers 12 keer werden afgespeeld en het zingen met de minuut valser werd. Een mooi traditioneel voetbalfeest in de nieuwe kantine van VV Sittard, men kan ondertussen wel zeggen dat de kantine is ‘ingewijd’. Menige speech werd gegeven van Michel Bons (“Michel is de bèste”), tot de aanvoerder, tot de “jong van ’t turp”.

VV Sittard heeft zich na een lang en zwaar seizoen weten te plaatsen voor de 2de klasse. Complimentjes volgde van o.a. competitiegenoten SV Langeberg en DVO. Een mooi gebaar van deze clubs, met deze bedankjes kan terecht worden gesteld dat de Sittardse ploeg de promotie meer dan verdiend heeft.

WIJ ALS SELECTIE WILLEN IEDEREEN BEDANKEN DIE ONS DIT SEIZOEN HEEFT GESTEUND. ZONDER JULLIE WAS DIT NOOIT GELUKT! BEDANKT!FOTO'S (door James Molensky Photography)

WEBSITE
https://www.vvsittard.nl/1362/sittard-1---braakhuizen-1/?type=1&from=0

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/vvsittard/

FACEBOOK
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5315987025103323&type=3
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!