“Revanche”

6135CV
SITTARD

Uitslag: 2-0

Opstelling: Luuk Janssen (gk), Justin Grootenboer, Max Adams, TJ Nwannukwu, Marvin van den Brink, Jorg Fuchs (c), Amar Delic, Jarno Pernot, Michel van Veen, Amin el Hafi, Timo van Gils

Wisselspelers: Vincent van den Bosch, Thomas Baks (’70), Ritchie Bongers (’70) , Mithu Ponnuthurai, Youri Ooijen

“Revanche”

[door verslaggever Ruud Janssen]

Het vorige verslag eindigde met de vraag “Kan Zitterd zich voor deze wedstrijd revancheren aanstaande donderdag?” Deze vraag kan met een volmondig “JA” worden beantwoord.

Langeberg strijdt mee om de hoofdprijs dit jaar: het kampioenschap. Kampioenschap leidt tot directe promotie naar de tweede klasse. Iets waar VVS nog wel eens een stokje voor zou kunnen steken.

“Een goed begin is het halve werk”

Zitterd schoot uit de startblokken. De gretigheid droop ervan af. Elk duel werd gewonnen, er werd geknokt voor elke centimeter én er werden grote kansen gecreëerd. De grootste kans in de eerste helft kwam op naam van Amin. Hij passeerde meerdere tegenstanders én de keeper met zijn onnavolgbare snelheid. Toch zag iedereen tot grote schrik de bal naast het doel verdwijnen. “Die *** bal sprong gewoon van mijn voet.” Klonk het in het kleedlokaal in de rust. Amin zou het later “goed maken” door de 1-0 erin te prikken na een weergaloze aanval. Ook Michel kreeg een 100% kans door zich vrij te kappen. Zijn inzet stuitte op de handen van oud-zitterd goalie Paul Smeets, die een aardige pot keepte. Uiteindelijk werd er met 0-0 gerust.

Langeberg moet

De rust leek Langeberg goed te hebben gedaan. Om mee te blijven doen voor de titel, moest Langeberg ook de aanval gaan kiezen. Punten morsen zou fataal kunnen zijn. SHH speelde immers tegen Centrumboys dat al maanden geen punt meer pakten waardoor een overwinning van Herten onvermijdelijk leek.

Langeberg zorgde de eerste keer in de wedstrijd voor echte druk richting het Zitterdse doel. In de fase waarin Langeberg sterker leek te worden, was het toch VVS dat het net wist te vinden. Na een mooie aanval kon Jarno Amin bedienen die de bal hard binnenkant paal erin schoot. Ontlading. Eindelijk de beloning van die heerlijke eerste helft. Een paar afstandsschoten van Langeberg deden VVS geen pijn. Luuk moest een paar keer aan de bak maar echte 100% kansen waren er niet voor de bezoekers. Rond de 70e minuut mocht Ritchie invallen. Al vrij snel wist hij zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Jorg vond Ritchie aan de linkerkant, Ritchie kwam naar binnen en vond met een perfect schot de lange hoek, 2-0. Waar de ontlading bij de 1-0 enorm was, werd er nu minstens dubbel zo hard gejuicht. Iedereen kwam van de bank en was uitzinnig van vreugde. Ook voor Ritchie persoonlijk een mooi moment omdat hij, zoals meerdere mannen uit de selectie, dit seizoen weer wat pech heeft gehad met blessures. Lekker Ritch!

VVS groeit

VVS is enorm in het seizoen gegroeid. Deze wedstrijd was tot nu de beste van dit seizoen. Er werd gestreden, gevochten en daarnaast ook nog eens tempovoetbal gespeeld. Voor de mensen langs de kant een genot voor het oog. Er werd met lef gespeeld, durf. Iets wat volgens de trainer vaak ontbrak dit seizoen waardoor er bijvoorbeeld te vaak gelijk werd gespeeld.

Concurrenten DVO en Brevendia morsten ook geen punten tegen respectievelijk Alfa Sport en HEBES. Des te beter dat de Kraaien zelf deze topper in de 3e klasse B in hun eigen voordeel wisten te beslechten.

Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen SVC’2000 op het programma. Een tegenstander waar eerder dit seizoen met 1-4 van werd gewonnen. Resultaten uit het verleden zijn echter geen garantie om weer met de volle buit aan de haal te gaan. De bal is en blijft rond! Maar wat rolde het balletje lekker op deze donderdagavond…