VERLOREN, MAAR NIET VERSLAGEN!

vv Maastricht West 1 (zon)

2e klasse F

8 oktober 2022 19:30

T. Dragstra

Sportpark West
Negenputruwe 5
6218RA
MAASTRICHT

Verslaggever: Ruud Janssen

VVS heeft sinds lange tijd weer eens verloren. Het team dat zich sinds de promotie op een roze wolk bevond, is met beide beentjes terug op de grond. Op een voorwinterse avond werd er in en tegen Maastricht West met 2-1 verloren. De Kraaien verloren vorig seizoen maar drie keer, vroeg in het seizoen van SHH, onterecht bij Haslou en uit bij Brevendia. Brevendia was op dat moment de beste ploeg van de competitie en ook de Kraaien moesten toen bukken. Desondanks miste Brevendia toen toch de boot en mocht VVS een prachtig promotieverhaal schrijven.

Enfin, dat was vorig seizoen. Inmiddels is VVS weer de beste ploeg uit Sittard en moet er rekening mee worden gehouden dat de tweede klasse andere koek is, zo bleek ook gisterenavond. Na twee gespeelde partijen, met een prachtige pot tegen Caesar, voerden de Kraaien de lijst na twee speelrondes aan. Maastricht West stond op plek drie en verloor ook nog niet.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Sittard op achterstand door een klutsgoaltje van Danny Schreurs die zijn inzet duidelijk over de lijn zag hobbelen. Niet lang daarna was het Michel die de keeper van Maastricht West voor zijn lijn zag staan. Hij probeerde het eens van een meter of 40 en vond zowaar het net. Een technisch begaafde trap resulteerde in een werelddoelpunt, 1-1. Het was VVS dat voetbalde in de eerste helft, Maastricht zakte in en hanteerde aanvallend louter de lange bal.

De tweede helft zorgde voor een ander spelbeeld. Er slopen foutjes in de organisatie, ballen voorin werden niet vastgehouden en VVS begon te kraken. De thuisploeg was feller en mocht rond de 70e minuut tekenen voor de 2-1. Weer was het Danny Schreurs die via een frommelballetje keurig de hoek vond. Danny, het was leuker toen je nog voor de geelgroenen van Sittard scoorde ;). Hij verontschuldigde zich na de wedstrijd bij ondergetekende omdat hij maar twee kleine momentjes nodig bleek te hebben om de Sittardse machine een nederlaag te bezorgen.

Na de achterstand was VVS het een beetje kwijt. “Achterstand” had lange tijd niet in het woordenboek gestaan en zorgde voor onrust. Al snel werd er geprobeerd om te pompen. Zoals de zwartwitte supporters duidelijk zagen, is dat niet het spel wat bij dit team hoort. Verzorgd voetbal is de norm geworden, hier was op het einde geen sprake meer van.

Frustratie. Desalniettemin geen gevoel van verslagenheid. Dit was duidelijk te zien in de kantine van Maastricht waar het hartstikke gezellig was, daarna werd het nachtleven van Maastricht zelfs opgezocht...

Het zat er gewoon niet in op deze zaterdagavond, het kwartje moest een keer de andere kant opvallen en had ook de kant van Sittard op kunnen vallen. Dat deed het niet en dan wordt er een keer verloren. Het was een partij waar geleerd van moet worden. Felicitaties aan Maastricht West, kopjes op en door naar volgende week zondag.

wedstrijdverslag.jpg