VOG voor vrijwilligers V.V. Sittard - V.V. Sittard

Sponsors

VOG voor vrijwilligers V.V. Sittard

20 maart 2023 15:30


De afgelopen weken heeft onze vereniging een inhaalslag gemaakt met de verplichting dat onze vrijwilligers in het bezit dienen te zijn van een actuele "Verklaring omtrent het Gedrag" (VOG).

Wij hebben al onze vrijwilligers een GRATIS link gestuurd om deze aan te vragen en de (kopie) verklaring aan onze secretaris (Monique Koeslag) te laten toekomen. Omdat wij dit als vereniging optimaal in orde willen hebben (en dus ook bewaken) geldt hier een deadline van 31 maart 2023.

Daarmee bevorderen wij dat sporten en het functioneren als vrijwilliger in een veilige omgeving voor iedereen geldt! Ook ouders van onze (jeugd)leden hebben recht dat onze vereniging alles in het werk stelt om dit te bewerkstelligen.  


Introductie

Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) is onderdeel van NOC*NSF. Het is het kenniscentrum voor beleid, advies en voorlichting over preventie van grensoverschrijdend gedrag in de sport. Het centrum fungeert ook als meldpunt bij incidenten. Uitgangspunt is dat sporten in een veilige omgeving voor iedereen vanzelfsprekend moet zijn. Elke sportvereniging waar kwetsbare mensen sporten, kan via www.gratisvog.nl een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen voor de vrijwilligers die er (gaan) werken. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!