Alfa Sport 1 - V.V. Sittard 1: 1-2

Oirsbekerweg 90
6438HC
OIRSBEEK

Opstelling: Luuk Janssen (g(e)k) - Youri Ooijen - Max Adams - TJ Nwannukwu (c) - Vernon Smit - Tim Jaspers - Amar Delic - Michel van Veen - Amin el Hafi - Marvin van den Brink - Timo van Gils

Wisselspelers: Jorg Fuchs - Thomas Baks (’60) - Justin Grootenboer (’75) - Mithu Ghandi (’75) - Bjorn van Nistelrooy - Ahmed Issa (’85)

PASSIE, STRIJD, BELEVING
door verslaggever: Ruud Janssen

Exact vier weken. Exact vier weken was het sinds de laatste wedstrijd die door de Kraaien werd gespeeld. Om precies te zijn op 31 oktober 2021 tegen SV Argo. Er werd toen verdiend met 2-0 gewonnen. Een degelijke overwinning, die weer voor enige hoop had gezorgd en ook de witte zakdoekjes mochten nog even in de broekzak blijven (love you train!).

Ook vandaag stond er na een mini-winterstop -zo voelde het althans- een zware tegenstander op het programma: Alfa Sport uit. Dit zal voorlopig ook weer de laatste wedstrijd zijn. Na de nieuwe maatregelen vanuit het kabinet mag er namelijk niet meer buiten gesport worden na 17:00 uur. Dit betekent dat er in de avonduren niet getraind mag worden, maar op zondagen wél om 14:30 uur kan worden gevoetbald. Vreemde tijden zorgen voor vreemde situaties. Aanstaande dinsdag zal de KNVB naar alle waarschijnlijkheid met het bericht komen dat de competitie voorlopig definitief stil wordt gelegd. Niet trainen maar wel sporten is immers niet bevorderend voor de lichamelijke gesteldheid van de spelers. Iets waar we in Sittard momenteel sowieso grote problemen mee hebben. Dit gegeven werd voor de wedstrijd nogmaals benadrukt door het feit dat aanvoerder Jorg “mister Anytime” Fuchs in de warming-up moest afhaken met een knieblessure. Ik bespaar de lezer de waslijst aan overige blessures.

TJ nam de aanvoerdersband over van Jorg. Hij ging letterlijk en figuurlijk voorop in de strijd en verwarmde de harten van menig (afwezig) VVS-sympathisant, waaronder ondergetekende. “TJ is ech un bees” – Ton van Mourik.

Een sterk begin
De zwartwitten schoten uit de startblokken. Er werd gecontroleerd gevoetbald en er mochten een paar kansjes in het eerste kwartier genoteerd worden. Al snel werd duidelijk dat er best wat te halen was vandaag. Toch viel het balletje aanvankelijk goed voor de thuisploeg. Na een dieptepass vanuit het middenveld werd de rechtsbuiten van Alfa Sport weggestuurd. Deze bleef beheerst en verschalkte VVS-goalie Luuk Janssen. Een flinke domper. “Passie, strijd, beleving”, zo klonk het in kleedlokaal 2 nog in Sittard toen trainer Arno van Veen zijn wedstrijdbespreking begon. Toch werd er al relatief snel tegen een achterstand aangekeken.

Kop op
Een voetbalzondag is geen voetbalzondag zonder de bekende clichés: “Kopje omhoog…niets aan de hand…blijven voetballen”. En zo geschiedde. In de eerste helft werden er nog wat speldenprikjes uitgedeeld, maar er werden weinige echte, grote kansen gecreëerd. Het warme kleedlokaal werd opgezocht na het fluitsignaal van de scheidsrechter, die overigens een top wedstrijd floot. In de rust werd er door de geblesseerde spelers in de kantine, na het scannen van de QR-code, gespeculeerd dat dit toch omgedraaid moest kunnen worden.

Koffie in de thee?
Het leek wel of de mannen koffie in de thee hadden gehad. Waar er in de eerste helft “aardig” begonnen werd, gold dit in de tweede helft als understatement. Er werd geknokt voor elke meter en spits Timo van Gils deed uiteindelijk wat een spits moet doen: scoren. De bal kwam voor en werd door de keeper na een eerste poging weggewerkt. Timo werkte de tweede bal in het doel en tekende voor de 1-1 na een minuut of vijftig. Alfa Sport beklaagde zich nog bij de scheidsrechter vanwege een vermeende overtreding van Timo maar dit bleek gelukkig tevergeefs. Sittard rechtte de rug en bracht vuur voor de rest van de wedstrijd. Zo ontstonden er meerdere grote kansen. Misschien wel de grootste kans kwam op naam van Tim Jaspers die zijn schot uiteindelijk langs de tweede paal zag gaan. Geblesseerde spelers, zieke spelers, stafleden, Ilona, iedereen werd gek langs de zijlijn. Wanneer zouden we ons zelf belonen en met de drie punten aan de haal gaan?

Toch hubbe ver un ploug wo gouwe geis in zit
Amar Delic moest voor de laatste twintig minuutjes afhaken in de jacht op de drie punten. Ook Amin “kom wat vaker trainen” el Hafi kon de wedstrijd niet afmaken. Wissels in de naam van Justin en Mithu werden gebracht. Sittard bleef drukken. Dit was mede mogelijk door de eigen achterhoede, daar werd niks meer weggegeven. “Wedstrijdkeeper” Luuk Janssen zorgde er samen met TJ en Max voor dat er geen kans was voor tegenstanders. Uiteindelijk werd de verlossing gebracht door Michel van Veen. Rond minuut 83 kreeg Michel de bal in de zestien voor de voeten en kon de bal met zijn linker achter de sterke keeper van Alfa Sport werken, waarmee hij een sterke wedstrijd van zijn kant wist te bekronen. De Alfa Sport Arena trilde even op zijn grondvesten. Wisselspelers, stafleden en geblesseerde spelers, stormden het veld op om Michel, die na zijn doelpunt richting VVS-bank rende, tegenmoet te rennen. Na het fluitsignaal werden alle richtlijnen even vergeten en vloog iedereen elkaar in de armen. Het feestje zette zich voort in het kleedlokaal. Een overwinning die weer liet zien dat we een team “mit gouwe geis” hebben. Rond klokslag 17:00 uur moest de kantine van Alfa Sport verlaten worden, maar ik weet zeker dat elke Kraai vanavond met een glimlach op de bank kan liggen.

Momenteel hebben de Kraaien pas zeven potjes gespeeld en is de huidige stand op de ranglijst een beetje vertekend. Door de overwinning van vandaag, kan er toch met een goed gevoel de winterstop ingegaan worden.

Tot na de winterstop!

Same aan ‘m!