“Nacompetitie?! Nacompetitie!”

SITTARD

VV Sittard 1 – Haslou 1

Uitslag: 2-0

Opstelling: Luuk Janssen (gk), Justin Grootenboer, Thomas Baks, TJ Nwannukwu, Vernon Smit, Jorg Fuchs (c), Amar Delic, Jarno Pernot, Michel van Veen, Marvin van den Brink, Timo van Gils

[door verslaggever Ruud Janssen]

Vorige week zondag was een grote tegenvaller. De teleurstelling was zelfs zó groot dat de verslaggever het niet kon opbrengen om een verslag te schrijven (mooi weer voetballer, mooi weer verslaggever). Er werd namelijk met 1-0 uit verloren in Stramproy van Brevendia. Tot die wedstrijd waren de Kraaien met een reeks van 17 wedstrijden opeenvolgend ongeslagen. Eerlijkheidshalve moet daar wel een grote kanttekening bij geplaatst worden. Er  werd veel te veel gelijk gespeeld, maar liefst negen keer dit seizoen. “De kens beater eine keer verleize, es twee keer geliek sjpele”, wordt er dan geroepen en terecht. Enfin, Brevendia was sterker, feller en verdiende het die dag gewoon simpelweg meer. Ze namen de leiding in de laatste periode stevig in handen en de Kraaien wisten dat ze volgende week nog een keer flink aan hem moesten om nacompetitie te behalen. Het zou geen makkelijke worden. Eerder dit seizoen werd er uit van Haslou verloren. Dit was één van de drie verloren wedstrijden in de competitie van dit seizoen, wederom geen abc’tje dus.

Voorafgaand aan de wedstrijd mocht het jeugdteam van de JO8-1 mee het veld op als verse kampioenen, van harte! Ze werden onder luid applaus van het publiek naar de kant gedelegeerd en de wedstrijd kon beginnen.

Brinkienaldo

Er werd weer sterk begonnen. TJ voerde de achterhoede aan ondanks een lichte blessure en zorgde met Thomas aan zijn zij voor een sterke organisatie. Aan de rechterzijde won Justin zijn duels en trok de stijgende lijn waar hij in zat door en op links was het “roadrunner” Vernon die de beste man van Haslou uit de wedstrijd speelde. Ook Luuk Janssen keepte een uitstekende pot met een paar cruciale reddingen. Uiteindelijk bleek de VVS defensie de minst gepasseerde achterhoede van de competitie. Er werden 20 tegendoelpunten in 24 wedstrijden genoteerd.

Het sterke begin leidde al snel tot een voorsprong. Na een corner van rechts kon “Brinkienaldo” uiteindelijk voor de 1-0 tekenen. De keeper zag de bal niet goed en kon niet snel genoeg reageren op een “tip-in” van Marvin die in de vijfmeter stond. “Siuuuuuuu!”

Ploeterend naar de rust

Na de 1-0 leek het devies duidelijk: doordrukken. Toch wisten de Kraaien niet echt door te drukken en kreeg Haslou zowaar enkele grote kansen. Luuk was echter vastberaden om deze middag de nul te houden en kon zijn doel schoon houden. Dit nam niet weg dat het spel naarmate de rust naderde matig was. Waren dit zenuwen? Met een 1-0 voorsprong was een overwinning in ieder geval nog niet binnen.

VVS is zakelijk

Na de rust kwamen er weer wat kansen. Timo kon zijn moyenne niet opkrikken na een grote kans en zag zijn inzet gestopt worden door de keeper. De andere grote kans kwam er bij het Sittardse doel. Een stiftje van Haslou eindigde op de lat en de Kraaien kwamen met de schrik vrij. De wedstrijd kabbelde voort maar de zekerheid was er nog steeds niet. In de 65e minuut mocht Ritchie invallen die weer belangrijk werd vanuit een invalbeurt. Ook Ruud mocht de laatste tien minuten tot zijn eigen verbazing minuten maken. Hij speelde begin maart zijn laatste wedstrijd nadat hij zijn hamstring scheurde. In de laatste paar minuten waren het de twee wissels die het deden. Ruud kon Ritchie na een steekballetje vinden en deze prikte hem langs de keeper. Een lekker momentje voor beide invallers. De buit was binnen en nu was het wachten en analyseren geblazen. Was de nacompetitie nu bereikt?!

Rekenen

DVO wist bij Centrumboys te winnen met 4-1. Ook Brevendia won met 0-1 bij Spaubeek en schakelde daarmee Spaubeek officieel uit voor de periode. Met deze wetenschap heerste er echter nog steeds onzekerheid, niemand durfde echt te vieren. Trainer Arno begon te rekenen en durfde te beweren dat de nacompetitie behaald was. Hier komt de uitleg: VV Sittard eindigt op 45 punten, DVO volgt op 44 punten en Brevendia op 42 punten. DVO en Brevendia spelen nog een wedstrijd maar deze spelen zij tegen elkaar. In de periodestand betekent dit dat DVO óf Brevendia de laatste periode pakt. DVO moet winnen, Brevendia kan gelijkspelen of winnen om de periode te pakken. Door het feit dat beide teams nog tegen elkaar spelen kan nog maar één van deze teams over VVS heen in de eindstand.

Resumé: SHH of Langeberg wordt kampioen. De eerste periode wordt dus ook door SHH of Langeberg gepakt. De tweede (huidige) periode wordt door DVO óf Brevendia gewonnen. De laatste periode (lees: periode 3), deze wordt niet daadwerkelijk gespeeld, gaat naar het team dat het hoogste op de eindranglijst staat en nog geen periode heeft. Dit is VV Sittard aangezien Langeberg of SHH periode 1 heeft, Brevendia óf DVO periode 2 heeft én er nog maar één team over VVS heen kan omdat Brevendia en DVO tegen elkaar spelen. De nacompetitie is een feit!

De nacompetitie begint op 12 juni en zal waarschijnlijk tegen een team uit klasse 3A worden gespeeld. We hopen dat iedereen die VVS een warm hart toedraagt dan te zien aan de zijlijn om op zoek te gaan naar een groter feestje…