Sponsors

Weltania 1 - VV Sittard 1 (0-1)

Weltania 1 (zon)

0 - 1

Sittard 1 (zon)

Competitie

2e klasse/3e klasse MPK 3A - LPK 3B

Datum

12 juni 2022 14:30

Scheidsrechter

G.J. Nefkens

Accommodatie

Sportpark Terworm
Koekoeksweg 2
6411RX
HEERLEN
tel. 045 -5112276

Opstelling: Luuk Janssen (gk), Justin Grootenboer, Max Adams, TJ Nwannukwu, Vernon Smit, Jorg Fuchs (c), Amar Delic, Jarno Pernot, Michel van Veen, Marvin van den Brink, Timo van Gils

Wisselspelers: Vincent van den Bosch, Ritchie Bongers (’75), Youri Ooijen (’80), Thomas Baks, Amin el Hafi (’75), Roy Penners, Ruud Janssen (’45)

„Beater sjeif drin, es rech d‘r neave“
[door verslaggever Ruud Janssen] 

“Beater sjeif drin, es rech d’r neave” geeft de manier aan waarop deze winst behaald is: niet mooi, maar ook die potjes tellen. Een bloedhete middag in Welten. Vooraf werd er verzameld op een “secret location” op steenworpafstand van Weltania. Een onbekende tegenstander die volgens horen zeggen degelijk georganiseerd en gevaarlijk voorin was. Toch wisten de Kraaien het duel in eigen voordeel te beslechten. 

Open deuren
Clichés, bijgeloof en een nuchtere zaterdagavond. Allemaal zaken die kwamen kijken bij een zenuwachtige voetbalmiddag. Zenuwen waren er zelfs bij Harry, die maar net optijd wist te arriveren met de ballen voordat de warming-up begon. “Hier hebben we het hele jaar voor gevoetbald, boys.” Open deuren die meerdere malen werden ingetrapt maar natuurlijk wel de onverminderde waarheid waren. Hoe bereid je zo’n wedstrijd voor? Wie gaat er spelen? Hoog druk zetten of niet? Mooie vraagstukken waar de trainer zich mee bezig mocht houden. Maar uiteindelijk, om er nog maar een cliché in te gooien, was en is het balletje rond en kon het alle kanten op. 

Billen knijpend naar de rust
Dat het alle kanten op kon werd er vrij snel duidelijk in de eerste helft. Zowel Weltania als VVS kreeg een paar opgelegde kansen om voor het eerste doelpunt te tekenen. De boomlange spits van Weltania was de hele wedstrijd niet van de bal te krijgen en wist de gastheren vroeg in de wedstrijd al bijna met een acrobatische volley op voorsprong te schieten. Timo mocht voor VVS een paar keer gevaarlijk worden met misschien wel als grootste moment een kopbal van rechts die op bovenkant van de lat verdween. De rust werd gelukkig met de brilstand bereikt, waar voor het gevoel toch wel een licht overwicht voor Weltania aanwezig was geweest. 

“Sjtuuve”
In de rust werd het omgezet. De exacte omzetting wordt natuurlijk vanuit tactisch oogpunt in dit verslag niet uit de doeken gedaan maar dat het hielp mag wel geconcludeerd worden. Ruud mocht in de rust invallen en liep door zijn gretigheid meteen tegen een (terechte) gele kaart aan door de beste man van Weltania iets te hard aan te pakken. De toon werd gezet, er moest geknokt worden. VVS werd gevaarlijker door een paar keer over beide kanten gevaarlijk “te sjtuuve”, 100% kansen bleven echter uit. De druk die werd opgevoerd door VVS leidde tot grote spijt van elk oranje hart toch tot een slippertje van het defensieve hart van Weltania. Michel reageerde adequaat en kwam al snel oog in oog met de doelman te staan. Michel wachtte, zag de keeper door een schijnbeweging al naar de grond gaan, sleepte de bal mee naar links, passeerde de keeper en schoot de bal tegen het netje. Ontlading. Samen kort even de schaduw opzoeken om het feestje te vieren (nog geen “vleisjhoup”, de goal werd immers nog relatief vroeg gemaakt). Tegenhouden of doordrukken? We mogen eerlijk zeggen dat van de eerste optie meer sprake was. 

Winst is winst
Vermoeidheid begon erin te sluipen. Er werd gewisseld. Amin, Youri en Ritchie werden gebracht voor Vernon, Jarno en Timo. Weltania moest gaan komen maar met “matchkeeper” Luuk op het doel werd ook nu weer schoon schip gehouden. Van zijn petje dat op uiterst flauwe manier werd weggetrapt door een speler van Weltania, tot jeugdig thuispubliek achter het doel, “good old Luuk” was weer een zekerheidje deze middag en liek zich niet gek maken. Stompend, vallend en schreeuwend sloot hij de achterste gelederen en was een sta-in-de-weg voor de gastheren. De opluchting was bijna hoorbaar toen het laatste fluitsignaal klonk. 

Next stop: Baarlo
Ritchie kon zijn verjaardag vieren met een mooie overwinning van de Kraaien in de eerste ronde, proficiat Ritch! Meteen na de wedstrijd werd er al gepraat over de volgende wedstrijd: uit naar Baarlo. Aanstaande donderdagavond mogen de boys aantreden in de halve finale van de nacompetitie. Baarlo werd 2e in de competitie van klasse 3C en had nog een vrije zondag. Finale 2 van de 4! Wees er bij!

Same aan ‘m!

winst_1e_ronde_nacompetitie.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!