„Baarlo, check!“

5991ED
BAARLO LB

Uitslag: 0-2

Opstelling: Luuk Janssen (gk), Vernon Smith, Max Adams, TJ Nwannukwu, Ruud Janssen (c), Jorg Fuchs, Amar Delic, Jarno Pernot, Michel van Veen, Amin el Hafi, Timo van Gils

Wisselspelers: Vincent van den Bosch, Ritchie Bongers (’75), Youri Ooijen (’80), Thomas Baks (’80), Marvin van den Brink (’70), Justin Grootenboer (’70), Rik Vencken.

[door verslaggever Ruud Janssen]

Door een tweede plek in de competitie stroomde Baarlo deze rond pas in en speelde hun eerste wedstrijd voor promotie. Sittard was al warm gespeeld en wist de tweede ronde te bereiken door afgelopen zondag zakelijk te winnen bij Weltania. Zaak aan Sittardse zijde om dit de enige ronde van Baarlo in de nacompetitie te laten zijn en zelf door te stoten naar de finale.

Witte AA’tjes

De selectie reisde met de bus af naar Baarlo voor een verhit potje op een prachtige donderdagavond. Tijdens de busreis werden er door de mannen witte AA’tjes genuttigd (op de terugreis werden de witte AA’tjes uiteraard ingeruild voor bier en drank). Deze isotone sportdrank zou moeten helpen bij deze temperaturen en de mannen optimaal moeten voorbereiden op wederom zware inspanning. Zo werd er over gesproken, opeens begon alles toch wel serieus te worden. Er werd professioneel met de voorbereiding omgegaan en optimaal naar de wedstrijd toegeleefd. Hoe zat het dan met de tegenstander? Clubs uit “het noorden” zijn voor de meesten in onze regionen onbekend, toch wist de trainer een en andere informatie te achterhalen om hier en daar wat accenten te kunnen leggen. Uiteindelijk werd er in de bespreking relatief weinig op kwaliteiten van de tegenstander gehamerd en moest er vooral weer vanuit eigen krachten en inzet gespeeld worden. En die krachten en inzet waren er, ook nu weer. Één ding is altijd hetzelfde, voor de insiders ;).

Positief richting de rust

Op een prachtig complex werden beide teams met een heuse vuurwerkshow ontvangen. Het veld was groot en zag er van de kant beter uit dan het daadwerkelijk was. De bal hobbelde behoorlijk en schoot af en toe lelijk door waardoor ook vandaag geen prachtig voetbal gespeeld zou gaan worden. Er werd nerveus begonnen. Over en weer ontstonden wat kansjes. Baarlo werd met name gevaarlijk door een ingestudeerde variant bij de corner en kreeg af en toe een schotkans die fout geraakt werd door een roodzwarte speler. Aan Sittardse zijde probeerde Michel het een keer van afstand met bijna een werelddoelpunt als gevolg. Er werd weer collectief gevlamd en er werd met een positief gevoel gerust. Het was duidelijk dat hier met een overwinning aan de haal kon worden gegaan.

“Maxerazzi” en “TJ Tank”

In de tweede helft zou het moeten gebeuren. VVS begon duidelijk overwicht te creëren. Er werd achterin weer weinig weggeven met Max en TJ in het centrum. Van daaruit kon er automatisch meer energie in uitbraken en vlotte aanvallen gestoken worden. Timo wist vaak zijn lichaam juist te gebruiken en bruikbare ballen vast te houden. Hij sleurde, schermde en duelleerde en speelde in dienst van het team. Ook als je niet scoort kun je een super wedstrijd spelen Timo ;). Rond het uur wist Jarno Pernot een diepteballetje binnen te houden, de achterlijn te vinden, een mannetje te passeren en heel volwassen Amin te bedienen. Amin schoot de bal beheerst met binnenkant voet in het dak van het doel en zorgde voor enorme vreugde.

18_baarlo-sittard.jpg

Overtuiging

Baarlo moest en ging meer risico’s nemen. De nummer 10 van Baarlo wist af en toe met gevaarlijke bewegingen door te komen maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het voor de gastheren niet. Door het risico dat Baarlo nam, kwam er meer ruimte voor de aanval van de Kraaien. De voorsprong kon echter nog niet uitgebouwd worden. De laatste minuten kropen voorbij en de bank van VVS en meegereisde publiek had het niet meer. Tot een minuut of twee voor tijd kon VVS het werk bekronen. Marvin brak door vanuit zijn linksbackpositie richting de achterlijn van Baarlo. Daar bediende hij Michel die bij de eerste paal de bal beheerst binnenliep. Euforie, trots, opluchting, alles kwam eruit. Er werd op het veld al een feestje gevierd, de winst was binnen. Enkele minuten later maakte de scheids een einde aan de match en was de finale een feit. Volgens velen toch wel een behoorlijk verdiende overwinning, in ieder geval met meer overtuiging dan tegen Weltania.

Al snel na het fluitsignaal werd duidelijk dat Braakhuizen het laatste obstakel zou gaan worden. De Geldropse ploeg won van Lindeheuvel met 4-1. Hierdoor degradeerde Lindeheuvel. Morgen (zondag 19 juni) wordt er op het splinternieuwe complex van DFO’20 in Kelpen Oler rechtstreeks gespeeld voor een plek in de tweede klasse. Gaat het dan eindelijk weer gebeuren, wordt de kers op de taart gezet, wordt het werk bekroond? We hopen u allen weer te zien voor de laatste, echte finale.

Same aan ‘m!